Nissan neemt met vier Nissan Leafs deel aan de Oranje Trophy. Vandaag, op donderdag 14 juni, vertrekt de oranje stoet, waarin de elektrische auto’s meerijden, vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. De oranje stoet rijdt voor het goede doel via het EK voetbal in Polen en Oekraïne naar de Noordkaap en heeft de Olympische Spelen in Londen als eindbestemming.

De samenvatting, om in voetbaltermen te blijven:

– 12.000 kilometer volledig elektrisch door Europa
– Nissan laat zien dat duurzame mobiliteit realiteit is
– Opbrengsten gaan naar een goed doel
– Dance4life inspireert wereldwijd jongeren om in actie te komen tegen HIV/Aids
– Nissan nodigt LEAFhebbers uit om met hun Leaf de start bij te wonen

Bij de 2012-editie van de Oranje Trophy gaat het om veel meer dan de Olympische gedachte alleen. De Olympische Spelen in London staan immers in het teken van duurzaamheid. Daarom rijdt Nissan mee met vier volledig elektrisch aangedreven Nissan Leafs.

Vrachtwagens als back-up
Met de deelname aan de Oranje Trophy laat Nissan zien dat elektrisch rijden ook over lange afstanden al realiteit is, mits de benodigde infrastructuur aanwezig is. Omdat die infrastructuur in ons land al uitzonderlijk goed is, maar in landen als Polen, Oekraïne en Rusland nog ontbreekt, rijdt in de oranje stoet een vrachtwagen mee die snelladers vervoert. Een generator op biobrandstof voorziet de snelladers onderweg van groene stroom. Hiermee zijn de accu´s van de Nissans in slechts 30 minuten op te laden, wat neerkomt op een actieradius van 175 kilometer. De elektrisch aangedreven LEAFs leggen de 12.000 kilometer dus helemaal klimaatneutraal af.

De route die zal worden afgelegd:

Onderweg wordt ook een aantal duurzame initiatieven bezocht op het gebied van zonne-energie, windenergie, bio-energie en aardwarmte. Nissan en de organisatie van de Oranje Trophy willen de aandacht vestigen op de nieuwe, schone vorm van aandrijving; het elektrisch rijden. De ontwikkeling van elektrische aandrijving is nodig om onze mobiliteit in de toekomst te garanderen. Olievoorraden zijn immers eindig.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.