Het klinkt als een vroegtijdige 1 april-grap, maar deze stelling is het resultaat van een 22 jaar durend onderzoek. Deense wetenschappers claimen dat de toegenomen wereldwijde uitstoot van CO2 mogelijk medeverantwoordelijk is voor het toenemende gewicht bij de mensheid.

De uitkomst van het onderzoek laat niet alleen zien dat obesitas wereldwijd is toegenomen, ook dunne mensen wegen in verhouding een stuk meer sinds twee decennia geleden. Zowel dikke als dunne mensen komen, ondanks hun eet- en leefpatroon, steeds meer aan. En volgens het Deense onderzoek staat dit in verhouding met het CO2-niveau in onze atmosfeer.

De CO2-stijging zou invloed hebben op hormonen die de waakzaamheid bij mensen reguleren. Kort gezegd: omdat er meer CO2 wordt ingeademd gaan we later naar bed, wat weer een negatief effect heeft op onze stofwisseling. Nog een belangrijke reden die wordt aangedragen is de stijging van de pH-waarde in het bloed vanwege een toenemend CO2-gehalte in de atmosfeer. Hierdoor wordt het hongergevoel in onze hersenen versterkt, aldus de onderzoekers. Dit effect zou ook bij ruim 20.000 onderzochte dieren merkbaar zijn.

Het volledige onderzoek staat op Science Nordic.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En dikke mensen zijn dommer… devolutie is het!

weer zo’n onderzoek waar je niks mee kan.. ik geloof er niks van dat ze zoiets kunnen onderzoeken.. of zoiets door de CO2 komt, bullshit!

ben ook 15 kilo afgevallen sinds ik automonteur ben.. en afzuiging hebben we niet! Denk zeg het even..

Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om CO2 een slechte naam te geven.. Is het niet dat afgezaagde klimaatsprookje, dan is het wel weer zoiets als dit.. En dat allemaal met als enig doel om hogere belastingen door de overheid te kunnen goedpraten. Die pseudowetenschappelijke praatjes beginnen inmiddels wel erg doorzichtig te worden. Dat ‘wetenschappers’ dit soort kul die de overheid goed uitkomt blijven publiceren is op zich wel te verklaren, want wie de overheid ter wille is mag rekenen op flinke subsidies van diezelfde overheid. Wiens brood men eet diens woord men spreekt. En zo worden dit soort leugens in stand gehouden. Ik heb zelf lang genoeg in dit wereldje gezeten om te weten hoe het eraan toegaat. De wetenschap is al jaren dood.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.