Dit blijkt uit de wereldwijde duurzaamheidsranking ‘Best Global Green Brands 2012’. In de top-10 klom Volkswagen van de zesde naar de vierde plaats. Daarmee is Volkswagen de meest milieuvriendelijke Duitse autofabrikant én het groenste bedrijf van Duitsland.

De Best Global Green Brands-lijst wordt sinds 2011 opgesteld door consultancybureau Interbrand. Het bureau analyseert op basis van 82 criteria de daadwerkelijke inspanningen van grote bedrijven op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid. Tevens onderzoekt het de perceptie van de groene activiteiten van de bedrijven door meer dan 10.000 personen uit tien belangrijke geïndustrialiseerde landen daarover te ondervragen.

In de ranking van Interbrand steeg Volkswagen van plaats zes naar vier. Ofwel: de hoogste geklasseerde Duitse autofabrikant én het groenste Duitse bedrijf. Luca de Meo, Hoofd Marketing van Volkswagen daarover: “Dit resultaat danken we aan alle inspanningen die we onder het Think Blue-label plegen. En daar gaan we mee door. Ons doel is om in 2018 de meest duurzame autofabrikant ter wereld te zijn.” Volkswagen moet Toyota nog wel altijd voor zich dulden, die gingen er opnieuw met de eerste plek vandoor. Ook Honda deed het met een derde positie iets beter. BMW is het volgende automerk op de lijst en komt op de 10e plek te staan.

Volgens Interbrand is het goede resultaat van Volkswagen te danken aan zijn milieudoelstellingen en aan het feit dat deze daadwerkelijk worden ingevuld. Dit wordt ondersteund door concrete data uit het rapport. Opvallend daarbij is dat Volkswagen in werkelijkheid groener is dan in de perceptie van de ondervraagden.

Duurzaamheid is bij Volkswagen een integraal deel van alle processen. In maart 2012 heeft het concern nieuwe doelen vastgesteld. Zo moet iedere nieuwe modelgeneratie 10-15% zuiniger zijn dan de voorgaande. In 2015 dient de gemiddelde CO2-uitstoot van het complete modellenaanbod onder 120 g/km te liggen. De productie moet per 2018 25% ‘groener’ zijn. Interbrand prees daarom ook Volkswagens investering van 600 miljoen euro in hernieuwbare energiebronnen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.