VW Sedric voor schoolkinderen
De VAG Sedric, maar dan in het geel en bedoeld om kinderen op tijd op school te krijgen. Een nieuwe uitvoering van de al eerder gepresenteerde Sedric.

De Sedric – Self Driving Car – is op subtiele wijze vernieuwd voor deze editie van de Salon van Genève. Een jaar terug werd het autonome voertuig van VAG gepresenteerd en nu is dezelfde auto weer te zien, zij het in het geel en nadrukkelijk bedoeld voor schoolkinderen. Om te laten zien dat autonoom rijden voor alles en iedereen is, zelfs voor de jongsten, die geen rijbewijs hebben. De Sedric heeft nog altijd slechts vier zitplaatsen, geen al te grote schoolbus dus. Wel doet de voorruit dienst als oled-scherm ter vermaak van de inzittenden, voor de nodige entertainment die de dagelijkse saaiheid moet verdrijven. Dienstbaar voor alle groepen dus, de zelfrijdende auto. Het maakt daarbij duidelijk dat ook Volkswagen serieus bezig is met autonome technieken, overigens in samenwerking met Hyundai.

Zo ongeveer alle merken zijn wel bezig met zelfrijdende auto’s. Op dezelfde autobeurs is de Renault EZ-GO te zien, dat is een autonome deelauto. Eerder waren er al de zelfrijdende Hyundai Nexo en de Toyota e-Palette. In Amerika wordt de Waymo-taxi op steeds meer plekken in gebruik genomen. Allemaal zelfrijdende auto’s in verschillende stadia van ontwikkeling. Om de toekomstige mobiliteit blijvend te veranderen en de steden te vullen met autonome taxi’s en deelauto’s. Maar wanneer dat gebeurt, zullen we pas achteraf weten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.