Na Amsterdam is het nu de beurt aan Utrecht voor de eerste lading aan oplaadpunten voor elektrische auto’s. Wethouder Frits Lintmeijer heeft het startsein gegeven voor de elektrificatie van de binnenstad en direct zeven oplaadpunten in gebruik genomen.

De stad Utrecht gaat inzetten voor stiller en schoner vervoer. Nu zijn het nog zeven oplaadpunten voor elektrische auto’s en E-scooters, aan het einde van 2012 moet dit aantal zijn gestegen tot 200 units. Laten we het hopen, want slechts 7 palen voor E-vervoer in een stad met meer dan 300k inwoners is niet meer dan symboolpolitiek. De gemeente Utrecht streeft naar 5.000 elektrische voertuigen in de stad rond 2014.

Wethouder Frits Lintmeijer over de actie: “Het is stil, schoon en energiezuinig. Om elektrisch rijden in Utrecht en de Randstad een impuls te geven, realiseert de gemeente de komende jaren een netwerk van logisch geplaatste openbare oplaadpunten. Verder verschoont de gemeente haar eigen wagenpark: dit jaar nog met 25 elektrische auto’s. De gemeente ontwikkelt stimuleringsmaatregelen en ondersteunt initiatieven uit het bedrijfsleven. Een voorbeeld hiervan is het gezamenlijk aanleggen van oplaadpunten met Greenwheels voor elektrische leenauto’s.”

De palen zijn geplaatst in samenwerking met de stichting E-laad en neergezet nabij de woon- en/of werkadressen van de eerste Utrechters met elektro-vervoer. Wie gebruik wil maken van de prikpunten dient eerst een oplaadpas aan te schaffen van 100 euro, daarmee kan je 12 maanden stroom uit de palen trekken. Dat lijkt ons een schappelijk prijsje voor een jaar lang gratis auto-stroom.

Een overzichtskaart met de eerste oplaadpalen is te vinden op utrecht.nl.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.