UMV vervoersconcept
Niet zomaar wilde plannen, uit de lucht gegrepen. Achter dit vervoersconcept zit een voornaam Duits onderzoeksinstituut.

Het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (Duits Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart) heeft nagedacht over de vervoersvorm waar de grootstedelijke omgeving naarstig naar op zoek is. Compact, modulair, zelfrijdend, gedeeld en uiteraard elektrisch zijn de sleutelwoorden van de Urban Modular Vehicle (UMV). De basis van deze next generation car verandert niet, het vervoersconcept is modulair. Al naar gelang de gekozen configuratie neemt de lengte van de bodem toe.

Vaak is dit een 2+2 – ook als het om een heuse Peoplemover gaat – en soms een vierpersoonsversie. Cargo uitvoeringen, die worden gebruikt voor goederenvervoer, moeten er ook komen. De basis van de auto bestaat uit verschillende materialen, zoals aluminium en kunststof. Een laag gewicht is gegarandeerd, zonder het accupakket komt de Urban Modular Vehicle Basic uit op een gewicht van 680 kg.

De twee elektromotoren die worden gebruikt zijn elk goed voor 25 kW (34 pk). Voor zover dat relevant mag worden geacht, de UMV is hiermee in staat om een topsnelheid te halen van 140 km/u. Er wordt een accupakket van 38 kWh geplaatst, waarmee de verschillende varianten ongeveer 400 kilometer kunnen halen. Niveau vijf van autonomie maakt het mogelijk om voort te bewegen dor de stad zonder dat hiervoor menselijk ingrijpen nodig is.

Concrete productieplannen zijn er vooralsnog niet, wel wordt dit vervoersconcept verder ontwikkeld. Laten we hopen dat we een toekomst tegemoet kunnen zien die rijk is aan doorwrochte ev’s voor de stad.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.