Elektrische bezorgbus van UPS
De kenmerkende bezorgbussen worden voorzien van een elektrische aandrijflijn.

Dat is wat er de komende jaren staat de gebeuren in de Amerikaanse staat New York en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie an NYSERDA. Dat is een acronym en staat voor New York State Energy Research and Development Authority. Publiek particuliere samenwerking. Die er mede voor zorgen dat de besparingsdoelen van gouverneur Andrew M. Cuomo worden gehaald. Hij streeft naar een reductie van 40 % van de uitstoot van broeikasgassen in 2030.

NYSERDA steekt $ 500.000 (€ 425.000) in de ontwikkeling van een ombouwset voor de bestaande UPS-bussen. Dat is uiteindelijk het allerduurzaamst. Gewoon doorrijden met voertuigen waar op zich weinig mis mee is, maar waarvan de aandrijflijn wel degelijk kan worden verbeterd. UPS ziet uiteraard de voordelen van elektrisch rijden. Het is stiller dan alle andere aandrijvingsvormen en een stuk milieuvriendelijker.

Het bedrijf Unique Eletric Solutions bouwt de aandrijflijn. Die levert een vermogen van 225 kW (306 pk). Momenteel heeft UPS wereldwijd 770 elektrische of hybride bezorgbussen en rijden er 8.500 voertuigen rond die gebruik maken van alternatieve brandstoffen of geavanceerde technologie. Daaronder zullen de bezorgbussen op waterstof ook vallen.

Dat alternatieve brandstoffen en geavanceerde technologie is weliswaar een weinig zeggend containerbegrip, maar duidt erop dat er tenminste iets gedaan wordt aan inperking van de uitstoot. Tegen 2020 moet een kwart van de nieuw aangekochte bussen van de pakketdienst aan die eisen voldoen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.