UPS brandstofcelbezorgbus
De UPS-bus behoort eigenlijk ook gewoon tot de iconische vervoersmiddelen. De bussen van de pakketbezorger zien er allesbehalve vooruitstrevend uit, maar ondertussen…

Krijgen ook die bussen de laatste stand der techniek mee. Eerder schreven we al over UPS-bussen met hybride aandrijflijnen en geheel elektrische aandrijflijnen. Nu blijkt dat UPS vanaf het derde kwartaal gaat testen met bussen met brandstofceltechnologie.

De nadelen van die technologie zijn er zeker. Waterstof is een explosief middel. Maar daar staan (gelukkig) ook voordelen tegenover. De aandrijflijn blijft elektrisch, de brandstofcel laadt de batterijen bij en zorgt daardoor voor extra rijbereik. Bovendien wordt er uitstootloos gereden. De brandstofcel levert heeft vermogen van 32 kW. Voor de energieopslag is een accupakket met een capaciteit van 45 kWh beschikbaar, er is 10 kg aan waterstof aanwezig. Het rijbereik is 200 km. Genoeg voor een behoorlijke bezorgronde.

De bezorgbussen gaan rijden in Californië. Die staat loopt voorop in het terugdringen van uitstoot en de ondersteuning van groen vervoer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.