UPS delivery vans
Dat is niks nieuws. Wel is de keuze ditmaal op een nieuwe, opkomende fabrikant gevallen.

Het gaat namelijk om Arrival. Een Brits bedrijf dat eerder een samenwerking met Royal Mail, dus de Britse posterijen, heeft aangekondigd. De bus van Arrival is nog volop in ontwikkeling. De buitenkant is van lichtgewicht composiet. Het rijbereik moet voor de vans van UPS uitkomen op 240 kilometer. Dat is veelbelovend, hoewel de technische details nog niet bekend zijn. We zijn verstoken van informatie over het gewicht en het aantal kilowattuur van het accupakket.

De samenwerking tussen UPS en Arrival is in 2016 van start gegaan, tegen het einde van dit jaar moeten de eerste bussen in gebruik worden genomen. Het streven is om te beginnen met 35 bussen. Aanvankelijk is het een proefproject en wordt er getest in Londen en Parijs. Arrival is naar eigen zeggen de enige fabrikant in Europa die uitsluitend bezig is met de ontwikkeling van elektrische bestelwagens. Hoewel daarbij gemakshalve Streetscooter over het hoofd wordt gezien. Arrival wil met een reeks bestelwagens komen, in verschillende formaten. De eerste oogt alvast vrij fors en lijkt over een vrij behoorlijke laadruimte te beschikken.

De gekende koeriersdienst zet volop in op verduurzaming van het vervoer. Daar valt uiteraard veel winst te behalen. Er rijden 9.000 voertuigen rond op alternatieve vormen van aandrijving. Zo neemt UPS afscheid van diesel (in New York), worden elektrische bussen van Workhorse aangeschaft en Tesla Semi-trucks. Dat belooft verbetering van de luchtkwaliteit in verschillende steden, wereldwijd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.