In de PC Hooftstraat is vandaag de nieuwe Tesla-winkel geopend en word er in Amerika geïnvesteerd in een grotere productiecapaciteit. Echter, de dealerbelangenorganisaties in Ohio blijven de fabrikant dwarsbomen en ook in China loopt de marktintroductie tegen een muur.

Het is Tesla gelukt om voet aan wal te krijgen in China met een winkel in Peking en sinds deze week een Chinese website, maar een Chinese vertaling van de naam ontbreekt nog. Reden hiervoor is dat een zakenman aldaar het handelsmerk “te si la” niet wil verkopen. De Amerikaanse naam behouden lijkt geen optie te zijn, aangezien wereldmerken die de Chinese markt betreden doorgaans een vertaling zoeken.

Aan de andere kant van de wereld zijn dealers nog steeds bang inkomsten mis te lopen door het verkoopmodel van Tesla. Doordat de fabrikant hun EV’s direct aan de klant verkoopt zonder tussenkomst van een dealer, probeerden belangenorganisaties via een nieuwe wetgeving de directe verkoop van Tesla’s in de staat Ohio te verbieden. Deze poging is begin december mislukt, dus stappen de dealers nu naar de rechter. Tesla, de Ohio Department of Public Safety en de Ohio Bureau of Motor Vehicles worden aangeklaagd. Tesla is niet onder de indruk van deze pesterijtjes en ziet het als “weggegooid belastinggeld” dat niet ten goede komt aan de consumenten en inwoners van Ohio.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Tesla. Het merk groeit in zowel verkopen als in modellen. Er wordt 415 miljoen dollar geïnvesteerd in nieuwe productiemiddelen om de jaarlijkse productie van 21.500 (voor dit jaar) op te schroeven naar 65.000 stuks, inclusief de nieuwe Model X cross-over en mogelijke concurrenten voor de BMW 3-serie en Nissan LEAF.

Ook in Nederland gaat het Tesla voor de wind. De Model S wordt goed verkocht en met de opening van een winkel in de PC Hooftstraat wordt een auto al na drie minuten verkocht.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik blijf het zo triest vinden dat die dealers zo moeilijk doen. Pas je aan of ga weg, maar ga niet met wetgeving anderen lopen pesten.

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.