Workhorse bus in UPS-kleur
Meer elektrische kilometers, minder fossiele brandstoffen. Daar zet koeriersbedrijf UPS op in.

Koeriersbedrijf UPS heeft een omvangrijk transitieprogramma, om fossiele brandstoffen zoveel mogelijk uit te bannen. Er wordt gereden op waterstof, maar ook op elektriciteit. Dit wordt gedaan met de archetypische en wat hoekige bussen zoals we die van UPS kennen, maar er wordt ook samenwerking gezocht met nieuwe spelers. Bijvoorbeeld met Arrival en met Workhorse.

Met de Workhorse N-Gen is eerder dit jaar een proef van start gegaan bij UPS. Er zijn vijftig bestelwagens ingezet, kennelijk naar volle tevredenheid. Want het koeriersbedrijf bestelt 950 stuks van de N-Gen. Zoals kan worden verwacht zal er overdag worden bezorgd, om ’s nachts het accupakket vol te laden. Het rijbereik van de N-Gen is ongeveer 160 km (100 mijl). Ook zonder enige aanschafsubsidie zou het buitengewoon gunstig zijn om deze elektrische bussen in te zetten, onderhoudskosten zijn er hoegenaamd niet. Daarbij is het juist in de gemiddelde stad, die wordt overspoeld door bezorgbussen, fijn voor de luchtkwaliteit zijn als zoveel mogelijk van die dingen elektrisch zijn. De eerste leveringen worden dit najaar gedaan.

De Workhorse N-gen oogt overigens opvallend traditioneel, maar doet gewoon waar een bus goed in is. Zoveel mogelijk laadruimte bieden en zorgen voor een ergonomische werkomgeving voor de bezorger. (Via: cleantechnica.com)

Beeld: Workhorse bus in UPS-kleurstelling


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.