Afgezien van de oude, vertrouwde fiets, is er weinig dat geschikter is om de stad mee te doorkruisen dan een elektrische scooter.

Zolang de plek op de weg niet met grof geweld wordt opgeëist, iets dat staat of valt met degene die op de scooter plaatsneemt, is het een prima vervoersmiddel.

De Unu Scooter – de naam laat weinig aan de verbeelding over – is het product van een bedrijf dat nog altijd te boek wil staan als start up, terwijl de prille geschiedenis toch al weer enige jaren teruggaat. De Unu Scooter oogt vrij rank. De accu is weggewerkt onder het zadel en is afkomstig van de grote speler LG. De motor komt van Bosch en is in het achterwiel geplaatst.

Bij het ontwerpen is van meet af aan rekening gehouden met de elektrische aandrijving, aan een brandstofmotortje is nooit gedacht. Qua aandrijving is er keuze uit elektromotoren die een vermogen leveren van 2 kW (3 pk), 3 kW (4 pk) of 4 kW (5 pk). De Scooter is tegelijk snor- en bromfiets, er kan worden gekozen voor een topsnelheid van 25 km/u of 45 km/u, het verschil tussen op weg zijn met helm of zonder helm.

Met twee accupakketten valt ongeveer 100 kilometer te rijden. De accupakketten zijn uitneembaar. De bergruimte is fors. Zoals dat gaat deze dagen, is er een onmisbare app. Een sleutel is daardoor niet nodig, maar iedereen die dat wil kan terugvallen op een key card.

De Unu Scooter is verkrijgbaar vanaf € 2.799.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.