Tesla is het nieuwe Ferrari; iedereen wil er één hebben. Mocht het dan eindelijk zover zijn dat een exemplaar de oprit siert, is het wel zo leuk als de Model S net even anders is dan die van de buurman. Bulletproof Automotive uit Californië heeft de oplossing.

Bulletproof Automotive is bekend om hun werk voor de Japanse tuning industrie. Om de Model S een update te geven heeft dan ook een meer persoonlijk verhaal. Oprichter en CEO Ben Schaffer rijdt zelf een Model S P85+ en is ervan overtuigd dat de auto een “historische automotive prestatie” is. Toch, zo stelt hij, is er “altijd ruimte voor verdere ontwikkeling, en de Tesla is hierbij geen uitzondering”.

Na een paar maanden in zijn Model S te hebben gereden om te pijlen wat mensen aanspreekt, stelde Schaffer een team samen van Art Center College of Design alumni en een engineer die voorheen bij Ferrari werkte. De Model S die hieruit voortkwam heet
“Unplugged Performance”.

Het pakket bestaat uit een agressievere doch smaakvolle bumper, side skirts, diffuser en spoiler die het geheel lekker opfrissen. Ook vermindert het de luchtstroom onder de auto door, waardoor de Model S stabieler blijft op hoge snelheden. Prijzen beginnen bij 995 dollar en lopen op tot 1.995 dollar voor de volledige kuur.

De plannen van Bulletproof houden hier niet op. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van modificaties die de Model S meer vermogen geven, verbeteren de ophanging voor een sportiever rijgedrag en stoppen wat meer “exotische luxe” in het interieur. Genoeg redenen om dit bedrijf goed in de gaten te houden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.