University Racing Eindhoven in Duitsland
University Racing Eindhoven (URE) heeft afgelopen weekend de vijfde plaats behaald met zijn elektrische raceauto URE09 tijdens de ‘Formula Student Germany’. URE, het studentenraceteam van de TU/e, was een aantal weken terug ook te zien tijdens Formula Student United Kingdom, Silverstone.

Hoogtepunt van de Formula Student competities is de ‘endurance race’, een autorace van 22 kilometer, waarbij het draait om uithoudingsvermogen. URE stond enige tijd tweede in het klassement van dit onderdeel. Het team van Zurich werd uiteindelijk eerste, en behaalde daarmee ook in de overall uitslag de eerste plaats in de competitie voor elektrische raceauto’s. URE werd tevens tweede in de categorie twee-wiel aangedreven voertuigen. Het team van Eindhoven werd uiteindelijk vijfde van de 40 deelnemende teams in het overall elektrische klassement.

URE is dit jaar erg succesvol. Met het design van de vierwielaangedreven auto in 2015 gooide het team eerder al hoge ogen en behaalden de eerste plaats voor design tijdens Formula Student United Kingdom (FSUK).

Het team van URE bestaat uit zo’n vijftig Eindhovense studenten. URE neemt deel aan verschillende Formula Student competities in Europa. De auto’s worden beoordeeld op aspecten als ontwerp, acceleratie, zuinigheid en wegligging. De meeste punten zijn te behalen in de endurance race. FSG is het jaarlijkse belangrijkste Formula Student (FS) evenement, met dit jaar bijna 160 deelnemers. Het wordt gezien als het officieuze WK binnen FS, waar wereldwijd 400 studenten teams aan meedoen. URE is deze maand ook nog te zien tijdens Formula Student Spain van 28 t/m 31 augustus.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.