Unity One
Waarschijnlijk gaat er niet bij iedereen een lampje branden. De Uniti One is stadsvervoer par excellence uit Zweden, dus men maakt zich direct maar schuldig aan de kwalificatie Scandinavisch design.

Een compacte driezitter, met één stoel en een achterbank. Dat is de Unity One. Misschien dat deze ev nog wel het best valt te vergelijken me de Think One uit het recente verleden, of de e.Go Life uit het heden.

De Unity One heeft een elektromotor die goed is voor een vermogen van 50 kW (68 pk) en een koppel van 85 Nm. Het rijbereik komt uit op een bescheiden 150 kilometer wanneer wordt gekozen voor het 12 kWh-accupakket. Optioneel kan er worden verdubbeld naar een rijbereik van 300 kilometer en een batterijcapaciteit van 24 kWh. Snelladen gaat met 50 kWh. Om nog eens aan te tonen dat het om echt stadsvervoer gaat, de auto is 3.222 mm lang en 1.709 mm breed. Het gewicht komt uit op een zeer bescheiden 600 kilogram en het gemiddelde verbruik overschrijdt de 8 kWh/100 kilometer niet. Een dikke elektro-suv verbruikt zomaar vier keer zoveel.

Qua verlichting is het led alom, hoewel led-dimlicht optioneel is. Een panoramisch dak is standaard, voor het ruimtelijke effect. Android is geïntegreerd, updates gaan over the air (OTA) om overbodig werkplaatsbezoek uit te sparen.

De vanafprijs van deze ev komt uit op omgerekend € 21.204. Het eigenlijke bedrag voor de Britse markt is £ 18.600 exclusief subsidieaftrek. Halverwege 2020 wordt de Unity One verwacht in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, in de loop van hetzelfde jaar staat het debuut op andere markten op het programma. Hopen dat het lukt, want de auto lijkt hoofdzakelijk nog op computerbeelden te bestaan.

Unity One achterkant

Unity One interieur


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.