Nu Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw maken liefhebbers van winterse sporten zich op om hun favoriete sport te beoefenen. Er is nu een nieuwe vorm van wintersport ontdekt: elektrisch scooter skiën.

Het concept van de ski-scooter is bedacht in Italië door Riminimoto, GOVECS is de importeur van het systeem in de Benelux. De GOVECS GO!SNOW is uitgerust met een SKS A Advance kit met dubbele ski. Achter is een crossband met noppen gemonteerd voor optimale grip. De GO!SNOW! S2.4 scooter heeft een lithium accu en de aandrijving wordt verzorgd door een geavanceerde efficiënte, borstelloze elektromotor in combinatie met een onderhoudsvrije riemaandrijving.

Met een koppel van 54 Newtonmeterheeft de GOVECS GO!SNOW ski-scooter een goede trekkracht vanaf iedere snelheid. Afremmen gebeurt ondermeer door de hydraulische schijfrem op het achterwiel. De rem werkt samen met de elektromotor regeneratief, zodat bij het afremmen energie wordt teruggevoerd naar de batterij. Net als de tweewielerversies van GOVECS heeft ook de ski-scooter een zeer laag zwaartepunt voor een goed rij&glijgedrag op besneeuwde hellingen en wegen.

De elektrische GOVECS ski-scooter kan via het geïntegreerde oplaadapparaat en een normaal stopcontact opgeladen worden. Na twee uur is al 85% van de oplaadcapaciteit van de batterij bereikt.

Robert van de Nadort, directeur van GOVECS Benelux: “Met de ski-scooter is al proefgereden/gegleden in wintersportgebieden in de Italiaanse Dolomieten. Uiteraard kan deze ski-scooter voor veel sneeuwpret zorgen in de Nederlandse overdekte skihallen. Zeker wanneer de versie wordt ingezet met wisselaccu’s. Deze ski-scooter is overigens door GOVECS Benelux geproduceerd.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.