500eDe elektrische Fiat 500 is een zeldzame rakker.

De kleine Italiaan is namelijk nooit officieel in Europa verkocht. Sterker nog, de 500e werd enkel in de VS en enkel in één Amerikaanse staat aangeboden: Californië. Fiat ontwikkelde de elektrische hatchback omdat het moest vanwege de wetgeving. De emissievrije auto diende als compensatiemodel voor de grote bullenbakken binnen het FCA-concern. Op deze manier werd de gemiddelde uitstoot naar beneden gesteld en was FCA uit de problemen.

De 500e was dus een verplichte auto en Fiat maakte 10.000 dollar verlies op elk model. De kleine stadsauto kreeg een 75 kW elektromotor met zich mee. Het model heeft een actieradius van zo’n 145 kilometer.

Ondanks het feit dat de 500e niet buiten Californië verkrijgbaar was, duikt de bijzondere auto toch in Nederland op. Er zijn twee elektrische 500e’s gespot via Autojunk. Het gaat om een wit en om een grijs exemplaar.

500e


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@Rubenpriest
de grijze is van mij en gebruik ik zelf.
Deze heeft flink wat hoofdpijn opgeleverd om op kenteken te krijgen maar na een half jaar was het rond.. Wij rijden er met veel plezier in, zitten nu op ongeveer 35.000km

De witte heb ik enige tijd geleden ook op kenteken gezet voor een klant, deze meneer krijgt binnenkort zijn 2e, een zwarte. Misschien leuk om toe te voegen hier als deze ook weer gespot wordt, hij gaat vermoedelijk ook in Amsterdam rijden, net als de witte.

Als jullie een keer een rijtest willen doen met de grijze, hoor ik het wel 😉

@lapoelkan: weet u op welke manier ik aan zo’n auto kan komen? Het lijkt me erg gaaf rijden.

Henri Zwering
[email protected]

Beste Lezer, @lapoelkan

Kun je me vertellen wat je moet doen om deze auto op kenteken te zetten?

Met vriendelijke groet
Thom Vink

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.