Ultra-E snelladers in Duitsland
Nog sneller snelladen.

Als de elektrische auto die staat te laden het aan kan. Allego meldt dat de eerste ultra-snelle laadstation in gebruik is genomen. Deze Ultra-E snellader is te vinden in Kleinostheim, langs de A3, en ligt in de buurt van Frankfurt am Main. Er kunnen vier auto’s tegelijk laden. Dat is nu nog op een vermogen van 175 kW. In de lente van 2018 is het mogelijk om te laden met een vermogen van 350 kW. De laders werken met de CCS-standaard. Maar op dezelfde locatie is ook een snellader te vinden met CHAdeMO, CCS en type 2-aansluiting. Daarmee is opladen met 50 kW mogelijk.

Het streven van Allego is om door heel Europa deze snelladers te plaatsen. Er moet een corridor komen van de Nederlandse kust naar de grens met Oostenrijk, elke 150 tot 200 kilometer moet er een lader beschikbaar zijn in directe nabijheid van de snelweg. Dat maakt het afleggen van grote afstanden met een volledig elektrische auto’s een stuk eenvoudiger, zelfs bij een relatief beperkt rijbereik.

Er zijn nu plannen voor 21 van deze Ultra-E snelladers. De eerstvolgende locatie is Bernau am Chiemsee in het zuidoosten van Duitsland. Verschillende energiebedrijven en autofabrikanten werken samen in dit project. Ook de EU levert een bijdrage.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.