De in Zuid-Afrika geboren ondernemer Elon Musk staat momenteel volop in de spotlight met zijn EV-bedrijf Tesla en de onlangs gelanceerde productieversie van de Model S. Maar deze 38-jarige ingenieur heeft veel meer op zijn kerfstok. In dit uitgebreide interview vertelt hij over het succes van zijn bedrijven en meer.

Bedenker van Paypal, oprichter van ruimtevaartbedrijf SpaceX, voorzitter van SolarCity en natuurlijk eindverantwoordelijke voor de eerste elektrische sportauto met een fatsoenlijke actieradius: de Tesla Roadster. Zomaar wat voorbeelden van projecten en bedrijven die Musk in relatief korte tijd heeft opgezet. Dat legde de ondernemer geen windeieren en hij beschikt dan ook over de nodige honderden miljoenen dollars. En dat was voor hem reden genoeg om in 2009 te beloven dat hij aanbetalingen van klanten voor een Model S persoonlijk zou terugbetalen bij een faillissement.

Zover is het gelukkig niet gekomen en Tesla draait op volle toeren (mede dankzij een flinke geldinjectie van de Amerikaanse overheid). In de video van veertig minuten hieronder beantwoord hij vragen van lezers over zijn carrière, de auto’s en plannen van Tesla en heeft hij het zelfs over elektrische vliegtuigen. Is dit de visionair die de autowereld zo hard nodig heeft? Oordeel zelf.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.