Het respecteren van de klimaatdoelen betekent dat het onvermijdelijk is om elektrisch te gaan rijden.

Laten we het niet over laakbare keuzes van Uber hebben en het feit dat de taxichauffeurs zijn overgeleverd aan de grillen van het algoritme. Uber doet ook nobele dingen. Zo blijkt het bedrijf met behoorlijke overtuiging in te zetten op elektrische taxi’s. Maar daar blijft het niet bij, er wordt ook gekozen voor publieke vormen van transport en micromobiliteit. Alles uiteraard uit te kiezen via de app en doorgaans beschikbaar op afroep. Het ontbreken van (plaatselijke) uitstoot zal een gedeelde eigenschap zijn, want het is de bedoeling om van Uber in 2040 een zero-emission platform te maken.

Voorlopig is het nog geen 2040 en het is een logische gedachte dat in dat jaar het leeuwendeel van de auto’s elektrisch is. Het is heus mogelijk om meer ambitie aan de dag te leggen. In Europa, Canada en de Verenigde Staten zijn de doelen strenger, het is de bedoeling om daar in 2030 alle ritten volledig elektrisch af te leggen. Dat begint er al meer op te lijken.

Uber begint alvast met de uitbreiding van Uber Green, dat de keuze biedt uit ev’s en hybrides. Ook wordt een bedrag van $ 800 miljoen (€ 678 miljoen) gestoken in een fonds dat chauffeurs moet helpen overstappen op ev’s.

Beeld: een wel erg groene Nissan Leaf van Uber


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.