BYD e6
De controversiële taxidienst gaat serieus werk maken van een milieuvriendelijk wagenpark, en doet dat met de hulp van het Chinese BYD.

Uber geeft aan dat verschillende chauffeurs hebben gevraagd om elektrische auto’s en dat dit een eerste grote stap is in de milieuvriendelijke richting. Momenteel rijden er al 25 BYD’s met elektromotoren rond in Chicago, maar dat aantal moet tegen het einde van het jaar worden uitgebreid naar 200 stuks van het type E6.

Voor BYD is dit niet alleen een mooie kans om zich op de ’taximarkt’ te begeven. De Chinezen hopen namelijk dat deze samenwerking met Uber een eerste stap wordt om ook op de Amerikaanse consumentenmarkt voet aan de grond te krijgen. Waarom de taxidienst voor dit merk heeft gekozen en niet voor Tesla of Nissan is helaas onbekend.

De elektrische auto’s worden overigens niet gebruikt voor Ubers luxediensten maar voor UberX, een dienst vergelijkbaar met wat we hier kennen als Uberpop. De auto’s hebben een range van 300 kilometer en worden door chauffeurs geleased bij een lokale dealer voor 200 dollar per week. Die dealer, Green Wheels, zorgt er vervolgens voor dat de BYD’s weer netjes worden opgeladen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Waarom de taxidienst voor dit merk heeft gekozen en niet voor Tesla of Nissan is helaas onbekend.”

Prijs? Een Tesla is nu niet bepaald goedkoop. Van een Leaf weet ik het niet, maar de e6 lijkt me wel handiger als Taxi. En de eNV200 blijft een busje, superhandig, maar mensen – zowel chauffeurs als klanten – zijn nu eenmaal conservatief…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.