Jump deelfiets
Elektrische deelfietsen, in fel oranje. Binnenkort ook in Nederland?

Dat het verstandig is om binnen de stad de fiets te pakken weten we natuurlijk al jaren. Maar ook in het buitenland lijken ze daar steeds meer achter te komen. De fiets wordt populairder en de deelfiets is alomtegenwoordig. Dat is reden genoeg voor Uber om in de fietsverhuur te stappen. Het bedrijf heeft Jump overgenomen, waardoor het elektrische deelfietsen kan aanbieden.

Dat is weer eens wat anders dan doodgemoedereerd de taxi in stappen. Berlijn is de eerste stad in Europa waar de Uber-fietsen worden geïntroduceerd. Die fietsen beconcurreren de fietsen van aanbieders als OBike, Mobike en LimeBike. De markt is er al aangenaam vol. Verder zet Uber volop in op elektrificatie. Behalve elektrische fietsen zijn er via UberGreen in Berlijn elektrische taxi’s te verkrijgen.

De Duitse markt is overigens notoir lastig, ook vanwege het grote aanbod aan taxidiensten. Als een dienst daar slaagt, moet het dus overal lukken. Hoewel er binnen Nederland uiteraard geduchte concurrentie is van de OV-fiets. Na Berlijn wordt besloten of meer Europese steden volgen. (Via: bloomberg.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.