Als er toch wordt gekozen voor de taxi, dan liever een elektrische.

Nissan Leaf in het rood

Of het wordt ingegeven door louter nobele motieven is de vraag, maar Uber maakt werk van elektrische aandrijving in wereldstad Londen. Het bedrijf heeft als streven om in 2025 uitsluitend met volledig elektrische auto’s te rijden in de Britse hoofdstad.

Er moet nog heel wat water door de Rijn Thames eer het zo ver is. Het is echter een zekerheid dat er groei zit in het aantal ev’s dat in opdracht van Uber de stad doorkruist. De Nissan Leaf is een vaste waarde. In 2016 was de inzet van 20 Leafs nog nieuws, dit jaar zullen 2.000 nieuwe Leafs in gebruik worden genomen. Uiteraard hebben Nissan en Uber een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend.

Taxichauffeurs worden gelokt met een ev-bonus. Per mijl krijgt de bestuurder van een elektrische taxi £ 0,15 (€ 0,18) uitgekeerd. Het lijkt een miniem bedrag, maar tikt aan, gezien de grote afstanden die vaak worden afgelegd.

Momenteel rijden er ongeveer 500 elektrische Ubers rond in Londen, iets dat uiteraard gunstig is voor het binnenstedelijke klimaat. Net als de fameuze Congestion Charge, het innen van tolgeld bij vrijwel iedereen die zich met een auto op fossiele brandstof tot in het centrum van Londen waagt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.