De Duitse stad wordt een proeftuin voor de conceptversie van de elektrische Audi A1. Vanaf vandaag rijden er twintig A1 e-tron’s door de starten van München. De vloot auto’s levert niet alleen informatie op voor Audi, ook de infrastructuur voor oplaadpunten wordt hiermee getest.

Energieleveranciers E.ON en SWM zijn partner van het e-tron-project en hebben verschillende oplaadpunten geplaatst in de stad die groene stroom zullen leveren aan de A1’s. De Duitse overheid heeft €10 miljoen vrijgemaakt om elektrische mobiliteit in die regio te promoten, dit project van Audi maakt daar deel van uit.

De A1 e-tron is een PEV (plug-in electric vehicle) waarbij de elektromotor is gemonteerd op de vooras en 61 pk levert (als het moet een piek van 102 pk). Met een setje volle accu’s kan je volgens Audi 50 kilometer afleggen, daarna slaat de range extender aan om het batterijenpakket bij te laden. De range extender is in dit geval een wankelmotor met een inhoude van slechts 254 cc. Daarna kan je nog eens 200 kilomter extra rijden. De totale range komt zo uit op 250 kilometer en het verbruik van de stadsauto ligt op 1.9 l/100 km.

Het opladen van de accu’s met een 380 volt stopcontact duurt om en nabij de drie uur, aldus Audi. De Audi A1 e-tron weegt slechts 1.190 kilo. Overigens gaat Audi de naam e-tron gebruiken voor al haar elektrische modellen. Net zoals ze quattro gebruiken voor hun vierwielaangedreven modellen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.