De Twike 5, een compacte en aerodynamische ev, waarvan de ontwikkeling al geruime tijd gaande is.

Alweer twintig jaar timmert Twike aan de weg, in een geheel eigen klasse. De Twike 5 is het vijfde model van de Duitse producent. Het gaat om een elektrisch voertuig, een goed gestroomlijnde vedergewicht mét trapondersteuning. Er hoeft niet te worden gefietst om sneller te gaan, de eigen spierkracht kan worden aangewend om het accupakket bij te laden.

In 2021 wordt getest met vrijwel productierijpe prototypes, het is nader te bepalen wanneer de productie van start gaat. Er is gewerkt aan het passend maken van alle carrosseriedelen. Het levert een glad ogend voertuig op met een, in alle eerlijkheid, botswagenachtige esthetiek. Het gewicht van de Twike 5 is nooit meer dan 500 kilogram, in welke uitvoering dan ook. Er valt te kiezen voor verschillende accupakketten, de capaciteit loopt uiteen van 15 kilowattuur tot 30 kilowattuur. Met het grootste accupakket is het rijbereik maximaal 500 kilometer. Opladen kan met 11 kilowatt, snelladen gaat met een gangbare CCS-aansluiting met een bescheiden maximum van 30 kilowatt. De cW-waarde bedraagt 0,24. Het verbruik komt ongeveer uit op 7 kWh per 100 kilometer.

In Duitsland liggen de prijzen van de Twike 5 naar verwachting tussen de € 39.900 en € 49.900.

De meest geduchte concurrent is de Aptera, met een vergelijkbare carrosserievorm en eveneens een zeer beperkt gewicht. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.