Het volumemodel is te belangrijk voor Porsche om een eenduidige keuze te maken.

Porsche Macan

De Porsche Macan kan rekenen op aanzienlijke verkoopcijfers, de suv is één van de belangrijkste modellen voor de Duitse sportwagenbouwer. Een combinatie van praktische gebruikskwaliteiten en een hoog prestatieniveau blijkt aanlokkelijk te zijn.

Porsche heeft eerder gemeld dat de volumemodellen van het merk elektrisch moeten worden, de benzinemotor is voorbehouden aan de meest sportieve modellen. De nieuwe generatie van de Porsche Macan is uitsluitend verkrijgbaar met elektrische aandrijving. Maar radicaal wil Porsche niet zijn. Dat betekent dat de huidige Macan en de nieuwe Macan gedurende meerdere jaren naast elkaar worden aangeboden.

De nieuwe, volledig elektrische Porsche Macan wordt verwacht in 2022 of 2023. Als het zover is, wordt de huidige Porsche Macan, die met een benzinemotor, opgefrist om het het nog een jaar of drie uit te kunnen zingen. Een plugin-hybride hoeft overigens niet te worden verwacht, de kofferruimte is niet toereikend om een accupakket te kunnen wegwerken. Aangezien een elektrische aandrijflijn aanzienlijk compacter is dan een aandrijflijn met benzinemotor, biedt de volledig elektrische Macan ruimte om het accupakket weg te werken op de bodemplaat.

Diesel is door Porsche overigens wel afgezworen. De keuze blijft dus beperkt tot elektrisch of benzine. (Via: caranddriver.com)

Beeld: Porsche Macan van de huidige generatie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.