Tweedehands Tesla Model S-kopers: de statistieken
De populaire EV is ook buiten Nederland mede gewild vanwege fiscale en andere financiële voordelen. Wat weten we eigenlijk over de kopers van een tweedehands Tesla?

Edmunds heeft in Amerika onderzoek gedaan naar de kopers van een second hand Tesla Model S, waarvan in de States zo’n 40.000 exemplaren nieuw zijn verkocht. Net als hier het geval is vallen de EV’s vooral in de smaak bij mensen met een hoger inkomen, maar voor de tweedehands markt is die financiële horde alweer een stukje kleiner. Heeft dat ook gevolgen voor het koperspubliek? Jazeker, daar kunnen we kort over zijn. De resultaten zien er als volgt uit.

De leeftijd

Leeftijd

Zoals te verwachten valt zijn kopers van tweedehands Tesla’s een tikkie jonger. Zal ook weer te maken hebben met centen, aangezien ouderen vaak meer verdienen.

Hoogte van het inkomen

Hoogte van het inkomen

Ook hier weer een obvious resultaat. Kopers van een tweedehands Model S hebben vaker een inkomen onder de 100.000 USD.

Geslacht

Geslacht

Wat betreft de geslachtsverdeling tussen de twee groepen Tesla-kopers is het verschil minimaal. De Model S blijkt een mannenauto, iets waar het merk met de Model X verandering in wil brengen.

Conclusie

Tweedehands Model S’en zijn goedkoper en spreken dus ook een ander koperspubliek aan. Verder bleek uit het onderzoek dat veel nieuwe Tesla’s in Californië worden verkocht, waar tweedehands auto’s juist in andere staten populair blijken.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.