Audi e-tron FE05 van Envision Virgin Racing
Seizoen 2018-’19 van de Formule E is van start gegaan, de tweede race ligt inmiddels achter ons. Die werd verreden op het stratencircuit van Marrakesh (Marokko).

De race heeft eens te meer bewezen dat elektrisch racen allesbehalve saai is, het zou een boeiende aaneenrijging van gebeurtenissen worden. Dat begon direct al na de start in bocht één. Nummer twee Jean-Eric Vegne (DS Techeetah) probeerde de leider in de wedstrijd in te halen, zij het zonder succes. Hij spinde.

Gary Paffet tikte teamgenoot Stoffel Vandoorne aan, voor de beide coureurs van HWA Racelab betekende dat het einde van de race. Tegelijkertijd eindigde de race van Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) in de pits, als gevolg van technische problemen.

Intussen verliest Bird (Envision Virging Racing) zijn koppositie aan Antonio Felix da Costa (BMW i Andretti Motorsport). Om het allemaal nog wat spannender te maken is er ook zoiets als Fanboost en Attack mode. Het publiek kan coureurs tijdelijk extra vermogen verlenen, Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler), Pascal Werhline, Sebastien Buemi, da Costa en Vandoorne kregen allen Fanboost. De Attack mode geeft ook extra vermogen, maar alleen als er over een bepaald deel van de baan wordt gereden. De 25 kW extra hielp di Grassi van de zesde naar de vierde plaats.

Dan is er wederom een incident, dat jammerlijk genoeg twee teamgenoten uitschakelt. Een inhaalactie mislukt, Alex Sims (BMW i Andretti Motorsport) tikt da Costa aan en de laatste eindigt in de muur. Frijns rijdt een goede wedstrijd. De coureur van Audi ABT Schaeffler start op de achtste positie en eindigt als tweede, Jerome d’Ambrosio (Mahindra Racing) verdedigt knap en gaat er met de winst vandoor.

Hoe dat er allemaal uitziet, valt terug te zien in de videosamenvatting:

Foto: Sam Bird en Robin Frijns, beiden in een Audi e-tron FE05 van Envision Virgin Racing


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.