Mercedes-Benz breidt het leveringsaanbod van de S-Klasse verder uit met de S 300 BlueTEC HYBRID.

Na de succesvolle lancering van de S 400 HYBRID volgt nu de tweede hybride-uitvoering van de Mercedes-Benz S-Klasse. De S 300 BlueTEC HYBRID gebruikt slechts 4,4 liter diesel op 100 km in de gecombineerde cyclus (CO2: 115 g/km). De S 300 BlueTEC HYBRID BlueEFFICIENCY Edition kenmerkt zich door een nog lager gecombineerd brandstofverbruik. Door middel van rolweerstand geoptimaliseerde banden is het verbruik verder verlaagd naar 4,2 liter op 100 km (CO2: 109 g/km), waardoor deze versie in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling valt (korte en lange wielbasis).

In de S 300 BlueTEC HYBRID combineert Mercedes-Benz de 150 kW (204 pk) sterke 2.2-liter viercilinder dieselkrachtbron met een krachtige hybridemodule. Diens 20 kW elektromotor bevindt zich tussen de verbrandingsmotor en de automatische transmissie. Hij ondersteunt de dieselmotor wanneer de auto accelereert (boost effect) en zet bij het afremmen op de motor de energie die daarbij vrijkomt om in stroom (recuperatie). Enkel elektrisch rijden is bovendien ook mogelijk. De S 300 BlueTEC HYBRID is naar wens leverbaar met een korte of lange wielbasis.

Dankzij combinaties van korte en lange wielbases en achterwielaandrijving of 4MATIC, is de S-Klasse slechts enkele maanden na zijn marktintroductie al beschikbaar in 16 varianten. Nieuwe optionele extra’s zijn eveneens beschikbaar gekomen, waaronder het head-up display, een verwarmde voorruit en de touchpad. Twee nieuwe designo interieurs in de kleurcombinaties ‘zijdebeige/titaangrijs pearl’ en ‘zijdebeige/satijnrood pearl’ zijn nu ook als optie te kiezen. COLLISION PREVENTION ASSIST biedt vanaf nu bescherming tegen kop-staartbotsingen vanaf een snelheid van 7 km/h.

Naast de S 300 BlueTEC HYBRID kunnen ook de nieuwe S 350 BlueTEC 4MATIC, S 600 en S 65 AMG met onmiddellijke ingang worden besteld. Deze uitvoeringen staan vanaf april bij de Nederlandse dealers.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.