HvA
In vluchtelingenkampen of militaire kampementen is de energievoorziening vaak een enorme kostenpost. Dieselgeneratoren verbruiken veel brandstof. Bovendien zijn ze milieuonvriendelijk. Drie studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) komen met een oplossing.

Namelijk het inzetten van gebruikte accu’s uit elektrische auto’s voor duurzame energie. De studenten verkenden de technische en economische mogelijkheden. Zo vonden er interviews met experts plaats. Eén van de studenten legt het concept uit: “In een container plaats je gebruikte accu’s. Die laad je overdag op met zonnecellen zodat ze een kamp zo veel mogelijk van energie kunnen voorzien en het gebruik van dieselgeneratoren kan worden gereduceerd. Volgens ARN kan hiermee de levensduur van de accu behoorlijk verlengd worden mits er niet te diep ontladen wordt.”

Samen met de ARN wordt er gekeken naar de mogelijkheden van het plan. De organisatie heeft vaker met het bijltje gehakt. In 2014 deed een student aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar het inzamelen van afgedankte lithium-ion accu’s uit hybride en vol-elektrische auto’s. Dit initiatief was vanuit de ARN.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.