Toyota Mirai
De opvolger wordt verwacht en zonder twijfel is die op de nodige fronten verbeterd.

Samen met de Hyundai Nexo is de Toyota Mirai de enige waterstofauto die regulier verkrijgbaar is. Van een eclatant succes kan geenszins worden gesproken, in Nederland lijkt een gebrek aan waterstoftankstations zich te wreken. Niettemin wordt de techniek verder ontwikkeld. Bovendien zou binnen enige jaren zwaar vervoer op waterstof wel eens kunnen doorbreken; bussen en trucks. In de personenwagen met een brandstofcel wordt eveneens toekomst gezien.

Zo komt in 2020 de opvolger van de Toyota Mirai op de markt. Hier heeft Toyota-topman Takeshi Uchiyamada gewag van gemaakt tijdens een internationale ministersbijeenkomst over waterstof in Tokyo. Over vervanger is weinig bekend. Het zou zomaar een doorontwikkeling kunnen zijn van de huidige Mirai, mogelijk met een nog buitenissiger ontwerp.

Eerder heeft Toyota overigens voorspeld dat het prijspeil van een brandstofcelauto binnen tien jaar op het niveau van een hybride zit. Het stijgen van de productieaantallen is daarvoor onontbeerlijk.

Verder heeft Toyota afscheid genomen van wat haast een dogma leek: hybride en waterstof. Ook Toyota is momenteel volop bezig met de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. (Via: teslarati.com)

Beeld: Toyota Mirai van de huidige generatie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.