Model S
De elektrische auto maakte een harde klap.

Een 44-jarige man en zijn 27-jarige passagier zijn om het leven gekomen in Indianapolis nadat ze met een Tesla Model S zijn gecrasht. De elektrische sedan reed op hoge snelheid, nadat deze op ongelukkige wijze tot stilstand kwam.

De bestuurder was op slag dood, aldus de brandweer. De passagier kwam te overlijden na aankomst in het ziekenhuis. Volgens ooggetuigen reed de Model S veel te hard. Na de crash vloog de Amerikaanse auto in de fik, met diverse onderdelen die tot ontploffing kwamen. Ondanks trainingen had de brandweer moeite om het vuur van het elektrische voertuig op een snelle manier te doven.

Eerder dit jaar hadden we in Nederland een soortgelijk geval. Een Model S kwam in Baarn met hoge snelheid tot stilstand tegen een boom. Ook in dat geval vloog de elektrische auto in de brand. Net als bij de brand in Indianapolis, had de brandweer moeite het vuur te doven.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo dat is niet zaggies gegaan zeg. Net als in Baarn. Als het maar snel genoeg gaat, gaat ook een super-veilige auto als een Tesla je toch echt niet altijd kunnen redden.

Mijn medeleven.

Update:
Dit is het originele bericht: http://www.indystar.com/story/news/crime/2016/11/03/2-killed-fiery-tesla-crash-near-downtown/93227456/

Het ging zo hard, dat net als in Baarn, het praktisch onverwoestbare batterypack in stukken gescheurd is (en daar moet je echt heel erg je best voor doen).

@fijnkonijn: praktisch onverwoestbaar? Welkom in de echte wereld.
Accu’s (en daarmee deze auto’s) van die formaat zul je nooit veilig krijgen.

@fijnkonijn: praktisch onverwoestbaar? Welkom in de echte wereld.
Accu’s (en daarmee deze auto’s) van dit formaat zul je nooit veilig krijgen.

@melkkoe: ze zijn statischtisch veiliger als ICE voertuigen.

Een Model S is heel erg sterk. Maar het houd een keertje op. Als er maar genoeg kinetische energie in het spel is, gaat alles stuk. Simpele natuurkunde.

“De elektrische sedan reed op hoge snelheid, nadat deze op ongelukkige wijze tot stilstand kwam.”

hoe dan?

@wimbers: een boom.

Lees het bronartikel want de artikelen op AB zijn vaak bewust incompleet en sensatiezuchtig.

“McCarthy’s 2015 Tesla, lost control and crashed into a tree shortly after 1 a.m., according to Indianapolis Fire Department Battalion Chief Rita Reith”.

De bestuurster reed zeer snel en de auto verloor grip.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.