De studenten kregen opdracht om een innovatieve (technische) oplossing te bedenken vanuit een maatschappelijk probleem.

Eco+Lane is de nieuwe weg die elektrisch rijden mogelijk maakt. Het team:

Door middel van inductief laden wordt de elektrische auto tijdens het rijden van stroom voorzien, ofwel laden zonder stekker met behulp van een magnetisch veld, waardoor ’tanken’ overbodig is. We streven naar een energieneutrale weg door gebruik te maken van de SolaRoad en windmolens. Op korte termijn kan dit op kleine schaal worden ingevoerd in grote steden. In de toekomst zal op alle snelwegen dit wegdek liggen, waardoor de actieradius wordt vergroot. Deze oplossing zal een extra impuls aan de verkoop van de elektrische auto geven en daardoor kan Nederland de beoogde doelstellingen rond uitstoot sneller behalen.

Een eervolle vermelding was er voor het team van de Hogeschool Rotterdam – het duo Thomas Steendijk en Rieneke Brouwer – met een idee om waterstof te winnen als duurzame energiebron. De studenten hebben hiervoor een slimme, originele en honderd procent duurzame methode bedacht.

De jury was onder de indruk van alle ideeën, maar roemde het winnende idee vanwege de haalbaarheid:

Het team heeft beproefde methodes zoals de SolaRoad van Ooms Civiel en windmolens samengevoegd, waardoor een innovatieve en haalbare oplossing ontstond. Het winnende idee zou nog beter kunnen worden door te gaan samenwerken met het team Inframat van de Hogeschool Rotterdam, die een idee hebben uitgewerkt voor het opladen van elektrische auto’s via een energiemat op parkeerplaatsen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.