Enkele uren geleden heeft het Nuon Solar Team van de TU Delft de World Solar Challenge op zijn naam geschreven. Vanaf dag 1 ging de Nuna7 aan de leiding, en het team gaf deze niet meer uit handen.

Het experimentele voertuig op zonne-energie doorkruisde Australië van Darwin naar Adelaide (ca. 3.000 km) als snelste, op de voet gevolgd door de Japanse Tokai Challenger, de winnaar van de afgelopen twee edities. Uiteindelijk was het echter Delft dat dit jaar aan het langste eind trok, nadat de Japanners in een regenachtige laatste fase niet maximaal konden bijladen.
Team Eindhoven

Een eervolle vermelding voor Solar Team Eindhoven met Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie, is op zijn plaats. Ze wonnen eergisteren een etappe van meer dan 500 kilometer met vier studenten aan boord. Zij reden daarbij bijna 100 km/h gemiddeld met topsnelheden van 120 km/h en lieten concurrenten Duitsland en Australië ver achter zich tijdens de derde racedag van de World Solar Challenge voor gezinsauto’s. Helaas kregen ze gisterren te kampen met technische problemen.

In 2015 vindt de volgende World Solar Challenge plaats. Hierin zullen de Nederlanders, ongetwijfeld zeer gemotiveerd, als titelverdedigers ten tonele verschijnen.

Foto credit: Jorrit Lousberg


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

volgens mij had tokai geen “technische problemen” maar hebbben ze in de achtervolging op de nuna7 gewoon hun batterypack te leeg getrokken.

ze hebben namelijk een aantal keer stil gestaan om hun solar array richting de zon te mikken.

en misschien is het leuk om te vermelden dat team twente ook klaar is en als derde is geeïndigd

@BestwelMichel: Dank je, we hebben het Tokai-verhaal gewijzigd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.