TU Delft krijgt voor 1,2 MW aan zonnepanelen
Onderzoek doen naar duurzame energie en maatregelen die bevorderlijk werken voor het milieu is één ding, maar de Delftse universiteit gaat voor z’n eigen energievoorziening ook met de tijd mee.

De technische universiteit en duurzame energie gaan hand in hand. Daarnaast houdt de TU Delft zich ook op grote schaal bezig met energiebesparing. Eén van de manieren om zelf energie op te wekken krijgt gestalte met de installatie van maar liefst 1,2 megawatt aan zonnepanelen.

Hoe kun je immers beter milieuvriendelijke technieken onderzoeken, dan ze toe te passen op je eigen gebouwen? Naar verwachting zijn de panelen in september van dit jaar operationeel, per jaar moeten ze een megawattuur aan stroom opwekken. De installatie wordt uitgevoerd door Cofely.

In 2020 wil de universiteit maar liefst 25% van de totale energiebehoefte zelfstandig opwekken, daarbij moet de CO2 uitstoot omlaag met 50%. Eerder kwam bijvoorbeeld meubelgigant IKEA al voorbij, dat middels het zelf opwekken van groene energie volledig onafhankelijk wil worden van nutsbedrijven.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.