Eco marathon
Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype. Dit was van 5 tot en met 8 juli tijdens de Shell Eco-marathon in Londen. Het hyperzuinige, op waterstof rijdende voertuig legde 684 kilometer af op 1 m³ waterstof. Dit is te vergelijken met een rit van Amsterdam naar het zuidelijkste puntje van Italië op slechts 1 liter brandstof!

In het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen zette het Eco-Runner Team een indrukwekkend resultaat neer tijdens de Europese editie van de Shell Eco-marathon. Daarnaast sleepten zij de Vehicle Design Prototype Award binnen voor het innovatieve design van hun voertuig. Teamcaptain Joel Croese vertelt vol trots: “Wij zijn ontzettend tevreden met het behalen van de derde plek! Gezien iedereen er veel tijd en moeite in heeft gestoken is dit een fantastisch gevoel. Het jaar kende ups en downs maar heeft onze passie voor duurzaamheid, in combinatie met theoretische kennis opgedaan aan de TU Delft, samengevoegd tot een praktisch en geslaagd geheel: ons voertuig ‘Ecorunner 8’. We kijken terug op een extreem leerzaam jaar en hopen dat we mensen hebben kunnen inspireren om na te denken over het gebruik van alternatieve energiebronnen.

Eco Runner

In totaal deden er 150 teams – waarvan elf Nederlandse – mee aan de wedstrijd, om met hun zelfontwikkelde voertuigen zo efficiënt mogelijk de finish te behalen tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. “Met Shell Eco-marathon willen we jongeren aanmoedigen om na te denken over de mogelijkheden van technologie en innovatie,’’ zegt Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. “De mondiale uitdagingen op het gebied van energie zijn groot en de denkkracht van jonge technici kunnen we daarbij goed gebruiken. Het afgelopen jaar hebben 11 Nederlandse teams zich vol overgave ingezet en in een kort tijdsbestek bijzonder innovatieve energieoplossingen bedacht. Daar zijn we trots op!

Win!

In 2013 (en 2015) werd de Shell Eco-marathon Europa verreden op een stratencircuit in Rotterdam.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.