Shell FuelSave Partner is een brandstofmanagementsysteem voor transportbedrijven dat het rijgedrag van chauffeurs analyseert. Op de BedrijfsautoRAI 2012 geeft Shell bezoekers de mogelijkheid hun rijgedrag te testen in een trucksimulator. De resultaten van de testrit geven inzicht in hoe een efficiëntere en zuinigere rijstijl gerealiseerd kan worden. rijgedraganalyse

Kosten
Voor transportbedrijven bedragen brandstofkosten soms bijna 30 procent van de totale kosten en er is een groot gezamenlijk belang om de CO2-uitstoot van voertuigen te beperken. Shell FuelSave Partner is een uitgebreid brandstofmanagementsysteem dat vertankingen en voertuig- en chauffeurgegevens analyseert. Het levert vervolgens gebruiksvriendelijke en duidelijke rapportages die helpen om het brandstofverbruik van een wagenpark tot 10% te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Zo krijgen transporteurs concrete verbeterpunten. Wie heeft bijvoorbeeld een korte of lange remweg, is cruisecontrol gebruikt, wie staat lang stil met een lopende motor en wie trapt te enthousiast op het gaspedaal? Shell FuelSave Partner is merkonafhankelijk en identificeert voor duizenden Shell-klanten kansen om zuiniger en schoner te rijden.

Winst
Volgens Shell Nederland verdient Shell FuelSave Partner zich snel terug. “De marges in de transportbranche zijn klein. Wij zoeken daarom continu naar manieren om onze klanten te helpen brandstofkosten beter te beheersen. Tot 10% brandstofbesparing betekent voor hen een aanzienlijke bijdrage aan de brutomarge. Een ander groot voordeel is dat Shell FuelSave Partner klanten steunt door hun brandstof gerelateerde CO2-uitstoot nauwkeurig en gemakkelijk in kaart te brengen.”

Shell FuelSave Partner is één van de producten die valt onder het servicepakket van de euroShell Card. Via deze kaart krijgen gebruikers toegang tot een uitgestrekt netwerk van Shell stations en diensten, van tolbetalingen tot belastingteruggaven en van een veilig betalingssysteem tot een eenvoudige factuur. Daarnaast biedt Shell haar euroShell Card klanten Shell Card Online aan. Dit nieuwe programma is geïntroduceerd om het online beheer van brandstofkaarten nog makkelijker te maken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.