Een onbekende Finse fabrikant komt met een elektrische sportwagen die verdacht veel lijkt op een Lamborghini. Is dat een goed idee of niet?

Tritium is een nogal onbekende Finse autofabrikant. Toch moet de levering van de elektrische, vooralsnog naamloze sportwagen spoedig van start gaan. Nog lang niet alle details zijn onthuld, wel weten we dat de aandrijflijn goed is voor 493 kW (671 pk). Met een volledig opgeladen accupakket kan een afstand worden afgelegd van 300 kilometer, hieraan wordt geen waarde in kilowatturen verbonden.

Iedereen die een sportwagen van Tritium koopt, heeft de mogelijkheid om de auto compleet naar eigen wens samen te stellen. Het gaat dan zowel om de buitenzijde als het interieur. Van relatieve soberheid tot absolute luxe, alles lijkt mogelijk te zijn. Een lichtgewicht buisframe vormt de basis van de auto, montage van carbon carrosseriedelen zou vrij eenvoudig zijn. Dat het showmodel eruit ziet als een Lamborghini, neemt niet weg dat ook voor een volledig andere stijl kan worden gekozen. Het materiaalgebruik lijkt een garantie voor een laag gewicht, maar het is onduidelijk wat de auto zal wegen.

Het is de bedoeling om de auto in juni officieel te introduceren, het blijft bij de bouw van in totaal elf exemplaren.

Gaat deze auto de concurrentie aan met minstens even obscure tegenstrevers als de Piech Mark Zero en Aspark Owl? (Via: carbuzz.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.