Zomaar een EV ontleden? Daar komt de nodige extra kennis bij kijken. ARN is daarom gestart met een training ‘Veilig demonteren elektrische en hybride voertuigen’, waarmee medewerkers veilig de hoog voltage accu van een elektrische of hybride auto kunnen demonteren.

Sloophybrides
Met de opmars van hybride en elektrische auto’s ziet ook de demontagebranche een groeiend aantal sloopauto’s met een vorm van elektrische aandrijving. Gezien de risico’s van hoog voltage accupakketten was dat voor ARN aanleiding om met Innovam een gerichte training te ontwikkelen.

Veilig uitbouwen
De eendaagse training (voorafgegaan door e-learning) behandelt alle demontageaspecten en de mogelijke risico’s die daarbij spelen.

ARN-trainer Rob van der Linden:

“Als een autowrak binnenkomt met beschadigde elektrische bedrading moet de demonteur weten wat hij moet doen; het zijn voertuigen met andere aandrijflijnen en hoge voltages van 120 tot 400 volt. Dit vereist specifieke kennis.”

Veel animo
Vanuit de autodemontagebedrijven is er veel animo voor de cursus. De training zit al volgeboekt tot eind mei. Elk bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf mag gratis één persoon naar de training sturen. Als een demontagebedrijf meerdere medewerkers wil opleiden, zijn daar kosten aan verbonden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.