Elektrische lineup van Toyota
Het is een terugkerende strijd voor iedere bouwer van elektrische auto’s, ervoor zorgen dat de accu’s in voldoende grote aantallen beschikbaar zijn.

Met de Toyota Prius en daarvan afgeleide hybrides zijn er geen problemen. Nu er ook van Toyota volledig elektrische auto’s kunnen worden verwacht, ligt het allemaal net wat anders. Dan zijn er ineens aanzienlijke aantallen accupakketten nodig. belangrijker is dat er ook voorzien wordt in een ruime productiecapaciteit in gigawattuur (GWh).

Daarom heeft Toyota een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Chinese CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited). Op die manier zou een stabiele toevoer van accupakketten kunnen worden gegarandeerd. Over de productiecapaciteit worden geen uitspraken gedaan. Wel wordt duidelijk dat de beide partijen ook werken aan technologische ontwikkeling van accupakketten en recycling.

Het is een kwestie van afwachten voor we weten of de wachttijden voor ev’s van Toyota niet al te zeer oplopen, zoals bij Hyundai en Kia helaas wel het geval is.

Beeld: elektrische lineup van Toyota


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.