Toyota hybrides
Toyota heeft sinds de lancering van de eerste generatie Prius (in 2000) al twee miljoen hybridemodellen geleverd in Europa.

Het tweemiljoenste exemplaar is een Toyota C-HR Hybrid en werd onlangs overhandigd aan een klant in Polen. Wereldwijd verkocht Toyota al meer dan twaalf miljoen hybrides, waarvan 1,52 miljoen in 2017.

De meer dan twaalf miljoen hybride Toyota’s zijn samen goed voor een CO2-besparing van maar liefst 93 miljoen ton.

De hybridemodellen nemen bij Toyota een steeds groter deel van de Europese verkoop voor hun rekening. In 2011 koos nog 10% van de Toyota-klanten voor een hybride. Inmiddels is dat opgelopen tot maar liefst 47%. Daarmee is bijna de helft van alle verkochte Toyota-modellen in Europa voorzien van efficiënte hybrideaandrijving. In Nederland is dit zelfs 52%!

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat de zelfladende hybride van Toyota in EV-modus meer dan 50% van de afstand elektrisch rijdt, zowel in de stad als daarbuiten. Daarmee is de hybride Toyota een betaalbare en populaire oplossing voor automobilisten die op zoek zijn naar duurzame en geëlektrificeerde mobiliteit.

Ongeveer 2 jaar geleden was de 100.000e hybride Toyota van Nederland een feit. Inmiddels zijn er sinds 2000 in Nederland 124.020 Toyota hybrides verkocht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.