Toyota Racing heeft met de TS030 HYBRID opnieuw een race in de FIA World Endurance Championship (WEC) gewonnen. Na winst in Sao Paulo en Monza werd nu de Zes Uren van Fuji gewonnen. Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima verzekerden zich zaterdag van pole position en stuurden een etmaal later hun hybride Le Mans racer in leidende positie over de finish.

De TS030 HYBRID met startnummer 7 was in vrijwel elke sessie voorafgaand aan de race de snelste geweest. Tijdens de race werd dat beeld doorgetrokken. De wedstrijd – die liefst 233 ronden en 7 pitstops duurde – stond in het teken van het gevecht dat de Toyota TS030 HYBRID ronde na ronde voerde met de twee Audi’s. Pas diep in de race, na een safety car periode, kon TOYOTA Racing de twee concurrenten definitief van zich afschudden.

De ontlading die dat met zich meebracht, zorgde in de laatste ronden voor extra emoties aan de pitmuur. Niet in de laatste plaats omdat de hybride aandrijflijn voor de TS030 op slechts een steenworp afstand van het circuit was ontwikkeld. Daarom betraden niet alleen Wurz, Lapierre en Nakajima het podium, maar ook Takeshi Uchiyamada; Vice President van Toyota Motor Corporation, hybride pionier én geestelijk vader van de Toyota Prius.

De achtste en laatste ronde van de FIA World Endurance Championship vindt op 28 oktober plaats op het Shanghai International Circuit in China. Alex en Nicolas zullen dan de #7 TS030 HYBRID rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.