het mag duidelijk zijn dat Toyota naast een veelvoud van zuinige auto’s ook zijn sportieve kant steeds meer laat zien. De achterwielaangedreven GT-86 en de LFA van dochteronderneming Lexus zijn daar de meest recente voorbeelden van. Volgens Motor Trend komt er echter nóg een sportieveling bij, en die zal gebruik maken van elektro-aandrijving.

Het gaat om een auto die boven de Toyota GTT-86 zal worden gepositioneerd en gezien kan worden als de opvolger van de legendarische Supra. Hierover doen al langer verhalen de ronde. Het nieuwste gerucht is dat de Supra-opvolger een doorontwikkeling van de sportieve FT-HS Concept uit 2006 wordt, en dat de carrosserie op het onderstel van de GRMN Sports Hybrid Concept II komt te staan. Dit betekent dat de auto een middenmotor zal krijgen, vermoedelijk een 3.5-liter V6 die gekoppeld wordt aan een CVT-bak.

De benzinemotor zal echter alleen de achterwielen aandrijven, terwijl het toch een sportauto met 4WD wordt. De oplossing? Twee elektromotoren in de voorwielen. Hierdoor zou het totale vermogen uitkomen op 400 pk en mogen we gerust stellen dat het verbruik een stuk lager zal liggen dan vergelijkbare 400 pk-bolides zónder elektronische aandrijfhulpjes.

Mocht Akio Toyoda, de CEO van Toyota, goedkeuring geven voor de plannen, dan kan de eerste Supra-opvolger (die wel een andere naam zal krijgen) in 2015 van de band rollen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zal best leuk worden met 400 pk en 4wd!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.