Toyota zorgt ervoor dat kopers van een Prius Plug-In hybrid hun auto thuis kunnen opladen. Het merk kondigde al eerder aan dat ze met een dergelijk oplaadsysteem bezig waren, nu geven ze meer uitleg.

Als klant hoef je daarvoor bijna niets te doen. Het Oplaad Service Pakket van Toyota omvat onder andere een oplaadpunt thuis (indien mogelijk) en zorgt voor al het regelwerk voor het aanvragen van een intelligent oplaadpunt in een publieke ruimte. Het doet ons denken aan de Supercharger van Tesla.

Intelligent opladen
Het oplaadpunt wordt op eigen grond geïnstalleerd of op een openbare plaats. De laadpaal houdt precies bij wanneer je oplaadt en hoe lang je dat doet. Met die gegevens kun je als berijder bijvoorbeeld bij je werkgever declareren wat je privé aan elektriciteit hebt gebruikt om de batterij van je Prius Plug-in Hybrid op te laden. Bovendien krijgt de berijder ook een interessant aanbod voor, vanzelfsprekend, groene stroom.

De Prius Plug-in Hybrid, waarvan eind januari de prijs van 38.990 euro (leaseprijs €599 per maand) werd onthuld, heeft een CO2-uitstoot van 49 gr/km. Daardoor profiteren zakelijke rijders 60 maanden lang van 0% fiscale bijtelling. De 0% bijtelling maakt de


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Toen werd aangekondigd dat wagens als de Plug-In Prius en de Ampera geen bijtelling betaald hoefde te worden, was er terecht protest. Die dingen worden voornamelijk geleased en geen enkele leaserijder gaat de auto van de baas met z’n ‘eigen’ stroom opladen.

Nu is er dus een laadpaal die exact bijhoudt hoeveel er geladen wordt. Prima initiatief !

Afwachten of de grasmaaier, bladblazer, hoge druk reiniger en de terraskachel ook op het laadpunt passen… 😉

Even voor de rekenmeesters; een meerprijs van 12 mille, hoe snel heb je die terug verdiend?

Leuk 60 maanden geen bijtelling. Het fiscale voordeeltje zal straks echter wel gauw weg zijn. Leaserijders zullen dus graag die 5 jaar vol maken. Maar hoe aantrekkelijk is zo’n plug in Prius dan voor de particulier? Gaat de eerste koper (de lease maatschappij) nog iets terug zien van die extra 12 mille?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.