Toyota FCV concept
De Toyota op waterstof zal eerder op de markt komen dan gepland.

Medio december 2014 zullen de eerste Toyota FCV’s van de band komen rollen. De verkoop zal dan ook meteen worden gestart, ruim voor de beoogde datum van “ergens in 2015”.

Vanwaar de haast is niet bekend. Toyota verwacht sowieso niet veel FCV’s te verkopen. In plaats van de beoogde 10.000 stuks in het eerste jaar, zullen er slechts een paar dozijn per maand worden gebouwd.

Hoewel de prijs van 8 miljoen yen (zo’n 57.500 euro) een vooruitgang is op voorgaande waterstofmodellen, blijft het een flink bedrag. Zeker met een concurrent als de Model S en beperkte mogelijkheden om te tanken. Het doel is dan ook om in 2020 de prijs te doen zakken naar 3 tot 5 miljoen yen, ofwel 21.500 tot 36.000 euro.

De productieversie van de FCV krijgt technologie gebaseerd op de Hybrid Synergy Drive: een combinatie van waterstoftanks en een accupakket. Hiermee moeten de prestaties op hetzelfde niveau liggen als de Prius met een vermogen van 90 kW en een 0-100 km/u sprint in een kleine 10 seconden. (via autoblog.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.