Uit de meest recente betrouwbaarheidsstatistieken van de onafhankelijke Duitse test- en keuringsinstantie TÜV blijkt dat de Prius wordt aangemerkt als de meest betrouwbare auto van twee tot drie jaar oud. Ook andere modellen van Toyota doen het goed in de overige categorieën van de kwaliteitstest. In vijf leeftijdscategorieën stond Toyota met 19 modellen in de top-10. Porsche werd tweede.

De Toyota Prius houdt in het betrouwbaarheidsstatistieken van de TÜV zijn leidende positie vast in de categorie auto’s van 2 tot 3 jaar oud. Slechts 1,9 procent van de onderzochte auto’s vertoonde een gebrek. Een iets betere score dan de 2,2 procent uit eerdere statistieken. De Prius wordt op de voet gevolgd door de Toyota Auris, die – net als vorig jaar – in dezelfde categorie de 2de plaats bezet.

In de categorie auto’s van 4 tot 5 jaar oud deed de hybride het ietsje minder, en moest het model genoegen nemen met de 2de plaats. De minst storingsgevoelige auto’s in deze groep zijn de Volkswagen Phaeton, Toyota Prius en Porsche Boxster. Andere Toyota modellen die in deze leeftijdscategorie hoge ogen gooien, zijn de RAV4 (4de plaats), Corolla Verso (6de plaats) en de Avensis (10de plaats). In de hogere leeftijdscategorieën behalen de Toyota Yaris en Corolla goede noteringen.

De TÜV voert jaarlijks technische inspecties uit. Voor de meest recente betrouwbaarheidsstatistieken onderwierp de onafhankelijke test- en keuringsinstatie tussen juli 2010 en juni 2011 circa 8 miljoen auto’s aan een uitgebreid technisch onderzoek.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hell yeah! Toyota dist Porsche! 😛

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.