Nummer vier uit de reeks elektrische busjes van PSA.

Toyota Proace Electric bij een Fastned-station

We mogen het wederom hebben over wat een welbekende verschijning mag heten; de Toyota Proace Electric is een en dezelfde als de Opel Vivaro-e, Citroën e-Jumpy en Peugeot e-Expert.

De aandrijflijn van de Toyota Proace Electric is goed voor een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Qua accupakketten is er keuze uit twee, 50 kWh of 75 kWh. Met eerstgenoemde valt er 230 kilometer af te leggen volgens de WLTP-norm, de tweede is goed voor 330 kilometer, uiteraard gemeten volgens dezelfde norm.

De verschijning mag bekend worden verondersteld. Ook nu zijn er twee lengtematen. Wat zijn dan de zaken die in het oog springen of die anderszins afwijken? De garantie. Toyota geeft tot 15 jaar of 1.000.000 (één miljoen) kilometer garantie op het accupakket! Uiteraard verwacht niemand dat de batterij in nieuwstaat blijft, maar een degradatie van meer dan 25 % betekent vervanging onder garantie. Als in een ongelukkige bui het accupakket compleet is leeggereden voor het gewenste laadpunt te bereiken, kan een telefoontje naar de pechdienst van Toyota worden gepleegd. Het busje wordt dan met bestuurder en al naar een (snel)laadpunt gebracht. Aardig servicegericht.

De Toyota Proace Electric is er als gesloten bestelwagen, naar wens ook met een dubbele cabine. Verder kan er worden gekozen voor wat Toyota een truck noemt, waardoor een open laadbak of kipper mogelijk is. Begin 2021 debuteert een negenpersoonsuitvoering. Vanaf oktober 2020 zijn de overige versies beschikbaar. Reserveren kan per direct.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.