Op de IAA in Frankfurt kregen onze collega’s van Autoblog de kans om de Prius Wagon van binnen en buiten te bekijken. Inmiddels is ook bekend wat de zuinige peoplemover van Toyota mag gaan kosten. Let wel: dit is de eerste zevenzitter waarvoor geen wegenbelasting betaalt hoeft te worden en voorlopig kunnen zakelijke rijders profiteren van 14% bijtelling.

Met een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer en een gemiddeld verbruik van 4,3 liter per 100km is de Wagon net iets minder zuinig dan zijn vijfzits broertje. Maar de ruime hybride is dan ook aanmerkelijk ruimer en groter dan de reguliere Prius. De Prius Wagon krijgt namelijk een wielbasis van bijna 2.78 meter. De carrosserie groeide met 15,5 centimeter in lengte en 3 centimeter in breedte. Ook heeft deze uitvoering lithuim-ion batterijen. Die zijn compacter en weggewerkt onder de middenconsole tussen de voorstoelen. Dat betekent meer bagageruimte en meer zitplekken.

Comfort & Aspiration
De instapper kost 31.000 euro. Deze is omgedoopt tot ‘Comfort’ en kent elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels, 16 inch lichtmetalen wielen en is voorzien van het Smart Entry Sytseem. Wie 1.750 euro meer uitgeeft kan kiezen voor de Aspiration-uitvoering, met onder meer mistlampen in de voorbumper, een parkeercamera en een panoramisch dak.

Dynamic Business
De meest prijzige utivoering is de ‘Dynamic Business’. Hiervoor mag 37.500 euro worden neergeteld en komt onder meer met adaptive cruisecontrol, een achttal speakers van JBL, LED-verlichting aan de voorzijde, luxere bekleding (geen leer, daar is een meerprijs van bijna €2.000 aan verbonden) en een uitgebreid navigatiesysteem.

De verwachting is dat de Prius Wagon in de eerste zes maanden van 2012 op de Nederlandse markt komt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.