Toyota Prius Wagon facelift
Na 3 jaar op de markt te zijn, is het wel weer eens tijd voor een facelift van de Prius Wagon — met Euro6 stempel voor het behoud van 20 procent bijtelling.

De hybride 7-seater krijgt een nieuw neusje aangemeten die de “Keen Look” en “Under Priority” styling elementen moet reflecteren, wat er op neer komt dat de Wagon meer visuele connecties krijgt met de andere Toyota modellen. De motorkap is iets langer geworden, zodat de nieuwe grille en LED koplampen extra geaccentueerd worden. Ook de achterbumper is anders, met een ge├»ntegreerde diffuser en nieuwe lichten.

De Prius Wagon krijgt twee nieuwe kleuren: Dark Sherry metallic en Attitude Black mica. Ook het interieur heeft een nieuw, donker silver metallic kleurtje bij de knoppen en chromen accenten. Het instrumentarium is aangepast voor betere zichtbaarheid en huist nu een 4,2-inch multifunctioneel kleuren-TFT-informatiescherm, die via het stuur kan worden bediend. De nieuwe functie “Eco Judge” helpt de bestuurder om zo effici├źnt mogelijk te rijden door punten te geven aan zijn rijstijl. Ook het centrale 6,1-inch grote scherm heeft een technische upgrade gehad met meer kleuren en een hogere resolutie (800 x 480) en kan met slepende bewegingen worden bediend voor die tablet-ervaring. Het 2&Go-systeem geeft nu meer real-time informatie over files en alternatieve routes.

De gefacelifte Prius Wagon zal vanaf januari 2015 bij de Europese dealers verschijnen. Wanneer we ‘m precies in Nederland mogen verwachten is nog niet bekend. (via autoblog.nl)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.