Omdat een schone luchtkwaliteit leidt tot betere prestaties bij sporters, past de Full Hybrid Toyota Prius Wagon uitstekend bij dit evenement. De organisatie van de ABN AMRO Marathon Rotterdam en Toyota slaan daarom de handen ineen tijdens de marathon op 15 april en de ABN AMRO Kids Runs op 14 april.

De klokauto van de marathon is een Full Hybrid Prius Wagon die als official car de tijd aangeeft op het Rotterdamse parcours. Paul van den Acker, General Manager Marketing van Toyota, legt uit waarom Toyota en de Marathon Rotterdam elkaar aanvullen. “Verstandig omgaan met energie – dat is wat Toyota met de marathon van Rotterdam verbindt. Lopers weten na maandenlange voorbereiding, hard trainen, vallen en opstaan hoe ze hun energie moeten verdelen om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Als één van ’s werelds grootste autofabrikanten zijn we hiermee dagelijks bezig. Hoe kunnen we onze auto’s zo efficiënt mogelijk maken? Nog een overeenkomst is dat niet alleen de marathonloper, maar ook de Toyota zichzelf onderweg ‘oplaadt’. De loper doet dat mentaal, de Full Hybrid Toyota laadt de batterij op, bijvoorbeeld tijdens het remmen. En wie zuinig met zijn energie omspringt, houdt aan het einde energie over. Doordat Toyota continu technische verbeteringen en innovaties doorvoert, maken we schonere auto’s voor een schonere wereld. Een doel dat voor ons allemaal van groot belang is, maar vooral hardlopers zal aanspreken omdat schone lucht ook leidt tot betere prestaties!”

Vanaf juli levert Toyota ook een Prius Plug-in Hybrid die circa 25 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Deze emissieloze kilometers zijn voldoende voor het gemiddelde Nederlandse woon-werkverkeer. De Plug-in Hybrid is via het stopcontact in 90 minuten volledig op te laden.

Op 14 en 15 april is deze Toyota te zien langs de Rotterdamse Coolsingel, het start- en eindpunt van de Marathon Rotterdam.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.